Vodič z tragédie v Dubovanoch zostáva za mrežami

19.07.2011 Trnava

TRNAVA 19. júla (WEBNOVINY) - Dávid D., ktorý v januári v Dubovanoch v okrese Piešťany ako vodič osobného auta zrazil dve školáčky, aj naďalej zostáva vo väzbe.

Krajský súd v Trnave dnes zamietol jeho sťažnosť proti verdiktu piešťanského okresného súdu, ktorý o tom rozhodol.

Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Jana Kondákorová. Mladý muž pôvodne súd žiadal o prepustenie z väzby.

Devätnásťročný vodič čelí obvineniu z ublíženia na zdraví a ďalších trestných činov. Možnosť dohodnúť sa s prokurátorom o vine a treste nedávno odmietol, štvorročný trest odňatia slobody sa mu zdal neprimerane vysoký. Musí si tak počkať na termín riadneho pojednávania.

Dávid D. zrazil v januári na hlavnej ceste v Dubovanoch 12-ročné dievčatá - Simonu a Alicu. Obe na následky zranení zomreli. Podľa znalca išiel vodič v obci rýchlosťou minimálne 80 kilometrov za hodinu. Problémy s dodržiavaním zákona mal už v minulosti. V septembri 2010 mu polícia uložila sankciu za prekročenie rýchlosti v obci a technický stav vozidla. V decembri ho obvinili z dvoch prípadov krádeží a v januári za ublíženie na zdraví.
 

Vyberte región